Glijden naar Goud op de Olympische Spelen in 2018 te Pyeongchang 

Skeletonster Kimberley had de droom om in 2018 deel te kunnen nemen aan de Olympische Winterspelen in PyeonChang, de droom om mee te strijden voor een medaille, de droom om GOUD te winnen op de Skeleton. Deze droom is inmiddels werkelijkheid geworden, Kimberley heeft zich geplaatst en ze zal vanaf 15 februari 2018 de strijd aan gaan.

Zusterbedrijven Cobalt BI en 21South zijn de hoofdsponsors van Kimberley en gaan samen met haar de uitdaging aan om haar droom te realiseren.

Wie is Kimberley Bos?

Kimberley is vier jaar geleden bij toeval in een bobslee terecht gekomen tijdens een sportdag voor basisscholen in Ede. Samen met haar turnvriendinnen heeft ze het toen geprobeerd. Arend Glas (oud olympisch bobsleeër) was onder de indruk van het team en heeft hen uitgenodigd voor een training in Harderwijk op een echte startbaan.

Na deze afdelingen kreeg Kimberley de smaak te pakken en heeft ze de kans gekregen om zich te plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen. De jaren erna heeft Kimberley hard getraind met bobsleeën en dit leidde in 2012 tot een bronzen medaille op de Jeugd Olympische Spelen. Een prestatie waar ze erg trots op is! Zo is haar avontuur op ijs begonnen.

Inmiddels is Kimberley overgestapt van bobsleeën naar Skeleton. Daarmee heeft ze al een aantal goede resultaten op haar naam gezet. Zoals zilver op het WK junioren in 2015 en een achtste plaats op het WK senioren in 2016.

Ze baarde vorig seizoen opzien tijdens de wereldbekerwedstrijden in Sankt Moritz en Winterberg, waar ze respectievelijk als vijfde en zevende eindigde. Daarnaast heeft ze zichzelf overtroffen op de Olympische baan van het Zuid-Koreaanse Pyeongchang in de finale van de wereldbeker skeleton met een derde plaats. Nog nooit eerder wist een Nederlander op dit niveau in deze sport een medaille te halen.

Kimberley's doel

Glijden naar Goud op de Olympische Spelen in 2018 te PyeongChang!

Planning komend seizoen

 

Datum Plaats Wat Tijd
8 - 25 februari 2018               Pyeongchang Olympische Spelen        

 

 

 

49ers B.V.

Daltonstraat 1
3335 LR, Zwijndrecht
Nederland

info@49ers.nl
+31 (0)10 766 0065